Werkwijze afval afvoeren

Tuinbags.nl voert graag je (tuin)afval af. We vertellen je op deze pagina wat dit precies inhoudt en hoe het werkt.

Afvoeren van (tuin)afval in Big Bags

Een handige manier om je afval af te voeren is via Big Bags. Een Big Bag neemt namelijk minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld bijvoorbeeld een container. De inhoud van onze Big Bags is 1 m3.

Welke type afval kan in een Big Bag?

Tuinbags.nl voert de volgende typen afval af:

  1. Big Bag Grond en Zand voor schoon grond en zand uit tuinen en bloembakken. Ook graszoden kunnen in onze Big Bags.
  2. Big Bag Groenafval zoals snoeiafval, bladeren, planten en struiken.
  3. Big Bag Houtafval zoals hardhout, vurenhout, spaanplaat en multiplex
  4. Big Bag Puin en Steen zoals beton, bestrating, tegels en stucwerk. Let op! Gipsplaten horen in de Big Bag Bouw en Sloopafval!
  5. Big Bag Bouw en Sloopafval zoals hout, steen, gipsplaten- en blokken, karton en plastic. Niet voor asbesthoudende stoffen, accu’s, banden en http://dakafvalchemische producten.
  6. Big Bag Dakgrind voor het afvoeren van dakgrind
  7. Big Bag Dakafval voor bijvoorbeeld teerhoudend dakafval en bitumen dakbedekking

Let op! Per Big Bag voeren wij 1 type afval af. Het is dus niet toegestaan verschillende typen afval in 1 Big Bag te verzamelen. Hiervoor bestel je aparte Big Bags.

Hoe werkt het?

In 4 stappen is jouw afval afgevoerd: 

Stap 1. Bestellen

In onze webshop bestel je eenvoudig de Big Bag met het type afval dat je wilt afvoeren. De inhoud van een Big Bag is 1 m3. In Mocht je meer afval af te voeren hebben dan kun je uiteraard meerdere Big Bags bestellen. Ook is het natuurlijk mogelijk om meerdere Big Bags voor verschillende soorten afval te bestellen. Handig als je een deel van je tuin aan het renoveren bent en bijvoorbeeld zowel grond als groenafval af te voeren hebt. Wanneer de Bags op een ander adres geleverd en opgehaald moeten worden, kun je een ander verzendadres opgeven bij je bestelling. Wij leveren vervolgens de lege Big Bags via onze pakketdienst op het opgegeven adres.

Tip! Geef bij je bestelling alvast in de opmerkingen aan wanneer je verwacht wanneer wij de gevulde Big Bags bij je kunnen ophalen. Dan zetten wij dit alvast in een voorlopige planning.

Stap 2. Vullen

Wanneer je de lege Big Bags hebt ontvangen, kun je aan de slag met het vullen ervan. Houd hierbij rekening met onze richtlijnen:

  • Vul de Big Bag op een plek waar wij of onze transporteur deze kunnen ophalen. Dat kan zijn langs de straat, op een parkeerplaats, oprit etc. Plaats deze niet onder een afdak, boom, lantaarnpaal of ander obstakel waar onze kraan niet bij kan. En eenmaal gevuld is de zak niet meer te verplaatsen. 
  • Maak de zakken niet te vol, bij transport mag er niets uitvallen. Voor dakgrind geldt dat je de zak voor maximaal 2/3 mag vullen. Dit is belangrijk in verband met het gewicht en het mogelijk scheuren van de zak.
  • Zorg ervoor dat je geen afval met elkaar vermengd, doe je dit wel dan zullen wij de extra kosten hiervoor helaas aan je moeten doorbelasten.
Stap 3 Aanmelden

Klaar met vullen en kunnen wij de Bag(s) komen ophalen? Meld het ophaalverzoek dan bij ons aan door een mail te sturen naar info@tuinbags.nl. Vergeet hierbij niet je originele bestelnummer te vermelden. Wij plannen het transport dan definitief in. Hiervan krijg je uiteraard bericht.

Stap 4 Ophalen

Op de ingeplande dag van transport zal onze chauffeur of transporteur het afval komen ophalen. Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn, maar we vragen je wel telefonisch bereikbaar te zijn voor onze chauffeur. 

Zo simpel is het dus. Heb je toch nog twijfels of vragen over het afval ophalen? Bel dan met onze klantenservice.